Met betaalbare tarieven blijft amateursport toegankelijk

amateursport

Silvia Brouwer, kandidaat raadslid voor GemeenteBelangen Heerenveen, over hoe we een sportieve gemeente blijven

Sport maakt je gezond en fit en geeft plezier. Het maatschappelijk belang van sport is in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Aan sport wordt naast een betere gezondheid en fitheid steeds vaker een sociale en politieke betekenis toegekend. Sport als middel tot integratie, voor betere sociale binding en voor het verwerven van een bepaalde status. Sport zorgt voor verbroedering en inspiratie. Dat hebben onze Sven en Epke overtuigend laten zien.

Heerenveen staat bekend als Sportstad met haar Thialf en Abe Lenstra stadion. En dat willen we graag zo houden. Sportverenigingen zijn maatschappelijk goud. GemeenteBelangen Heerenveen wil jong en oud inspireren tot sport. En daarom moet sport toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente Heerenveen. Dat kan alleen wanneer de sport ook betaalbaar blijft. Door gemeentelijke tarieven te matigen, hoeven verenigingen geen hogere contributies te vragen van hun leden.

GemeenteBelangen Heerenveen wil een nieuwe opzet voor gemeenschappelijk beheer zodat alle sportvoorzieningen in stand kunnen worden gehouden. Op deze manier kunnen we een gezonde en sportieve gemeente blijven waarin vele nieuwe talenten zich kunnen ontwikkelen.

Brouwer SilviaSilvia Brouwer is docent bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool in Groningen en doet een promotieonderzoek naar de relatie tussen sport, bewegen en gezondheid in kinderen. Ze is cross triatleet en behaalde in 2012 brons op het NK Cross Triathlon. Over haar politieke drijfveer zegt zij: "Mensen meer plezier te geven door in beweging te komen."